placeholder

Nanna Skandshus og Tina Sølvsten Bøjesen læser begge to til pædagogisk assistent på SOSU Aarhus. De har sammen været i praktik hos Biskopgården i det nordlige Göteborg i Sverige.

 

Hvorfor valgte i at tage i praktik i udlandet?

Vi har valgt at tage i praktik i ulandet fordi det var en mulighed for at udvikle os fagligt og personligt, og udvide vores horisont. For os ville det virke helt forkert at takke nej til det tilbud.

Hvorfor Göteborg?

Vi takkede ja til at komme i udenlands praktik allerede inden vi startede i praktik 2, uanede om hvor vi ville komme hen i udenlandspraktik. Sverige blev vores lod og alle omkring os sagde at det var da kedeligt for det var meget lig Danmark. Men vi blev positivt overrasket.

Vi kom i en børnehave (förskola) som arbejde ud fra reggio Emilia filosofien hvor alt bare spillede, og vi stod og måbede den første uge. Aldrig havde vi mødt så velopdragede børn, men stadig frisindet og selvtænkende. Det var så spændende at se deres måde at arbejde på og løse konflikter og opgaver forhold til børnene.

 

 

 

undefined

 

Hvad var den største udfordring ved at tage afsted?

Uvisheden og det kun at have hinanden at læne sig op af når man pludselig selv skal stå med alt selv, var det mest udfordrende. Vi vidste ikke hvem, der ventede os, om vi ville kunne komme ud af det med de her mennesker, om vi ville komme til at sidde i et hjørne en hel måned og bare observere, eller om vi faktisk ville blive en del af et fællesskab og connecte med de her børn. Men til vores held gik alt som vi håbede på, og mere til. Kommunikationen var en stor barriere den første uges tid, men vi fandt ud af, at vi kom langt med lidt engelsk.

Hvad har i fået ud af opholdet?

Vi havde det så utrolig godt socialt med både børn, kollegaer og hinanden. Vi er kommet en del tættere på hinanden på den måned vi boede sammen, arbejdede sammen, brugte vores fritid sammen. Vi gjorde jo alt sammen og var sammen 24 timer i døgnet! Og efter vi er kommet hjem er vores venskab kun blevet boosted af den rejse. Derudover har vi jo en masse fantastiske minder med hjem og nye venner for livet i Göteborg.

Vi synes begge vi er blevet en del mere selvstændige, ansvarlige og generelt bare vokset som individer. Det er en oplevelse for sig, som er svær at sætte ord på. Det skal opleves! Derfor kan vi kun varmt anbefale alle der får muligheden for at tage afsted!