undefined

Camilla og Tanja var i gang med social- og sundhedsassistentuddannelsen, da besluttede, at tage et praktikophold i Ghana. Her fortæller de lidt om, hvorfor de tog afsted og hvad de fik ud af det.

 

Hvorfor valgte du, at tage i praktik i udlandet?

 

Camilla:
Jeg valgte at tage praktik i udlandet, fordi jeg gerne vil ud at opleve og prøve noget anderledes i forhold til herhjemme i Danmark - og også for at give mig selv noget erfaring.

 

Hvorfor Ghana?

 

Tanja:
Grunden til at det blev Ghana var fordi, at jeg dengang synes det ville være spændende, lærerigt (på det personlige plan) og udfordrende - og så skulle det være et land, som på ingen måde minder om Danmark, og hvor de slet ikke har samme muligheder, som vi har herhjemme. 

  

 

 

undefined

 

Hvordan var det i Ghana?

 

Camilla:
Jeg synes vores ophold var fantastisk. Især var det inspirerende, at se hvordan de får en hverdag til at hænge sammen, på trods af deres vilkår. Selvom de ingen penge har, brokker de sig ikke. De er meget taknemmelige for det, de har. Derudover var det bedste ved opholdet klart, at alle folk er meget åbne overfor nye mennesker og meget omsorgsfulde. På samme tid kan det dog også være skræmmende, da de godt kan være en del fremme i skoene. Specielt mændene.

 

Tanja:
Oplevelserne er virkelige også fantastiske, vi nåede at opleve så meget på så kort tid. I den sidste tid, kunne jeg dog mærke savnet til de små ting, som man har her i Danmark og den danske mad.

 

Hvad har du fået ud af dit ophold?

 

Tanja:
Der er rigtig mange ting, jeg har lært at sætte pris på efter jeg er kommet hjem. Fx havde vi nogle gange i Ghana ingen strøm, og andre gange løb vi tør for vand i pumpen.

 

Camilla:
Fagligt har jeg ikke lært noget, da de er så meget bagud med alting og ingen ressourcer har på det område. Personligt har jeg lært en del, idet man tænker over når man kommer hjem, hvad det er man har og lærer at sætte pris på dette. Jeg lærte også noget i forhold til det at skulle rejse, leve og bo med et andet menneske i en måned, både på godt og ondt. Man lære sine grænser at kende og jeg blev udfordret på min tålmodighed og temperament. Jeg er helt sikkert blevet et andet menneske på disse områder, efter at have været afsted.